Què heu de tenir en compte si voleu tenir la vostra empresa conectada a les Xarxes Socials?

Avui en dia qualsevol empresa conectada a les xarxes socials pot veure rendiment de la seva comunicació. Avui t’expliquem tot el que cal saber per ser-hi.

Per què la teva empresa hauria d’estar a les xarxes socials?

En cas de que tingueu una empresa o organització de qualsevol tipus, és probable que us hagiu preguntat quins beneficis podeu obtenir per ser a les xarxes socials i quins riscos pot comportar. Doncs bé, el nombre d’empreses que atenen als seus clients a través de les xarxes socials està creixent constantment, la qual cosa fa que no disposar d’una presència en les mateixes pot suposar una gran desavantatge envers la competència independentment del tamany del negoci.

Les xarxes socials són utilitzades per les empreses com un canal més per a la prestació de serveis i la publicitat per a seduir a usuaris i clients, doncs tenint en compte que ens trobem en plena era digital, els clients demanen noves formes de comunicació amb les empreses, i les xarxes socials són una eina idònia per a poder realitzar comunicacions en qualsevol moment i de forma directa ja sigui per a respondre a la demanda del clients, estalviar temps i diners, apropar l’empresa a l’usuari, crear noves oportunitats de negoci, així com, atorgar a l’usuari una imatge de transparència.

Com seleccionar les xarxes socials adequades per a la teva empresa?

A l’hora de decidir-nos per una xarxa social o una altra hem de tenir en compte l’ús general de la mateixa, així com seleccionar aquella o aquelles on podem trobar la majoria de clients potencials. A continuació podem veure alguns exemples de les xarxes socials més utilitzades:

  • Facebookés una xarxa social de gran popularitat en termes de negoci. S’ofereix per promocionar productes i serveis. Fins i tot, l’empresa pot mantenir-se al dia de les exigències i les opinions dels seus usuaris mitjançant enquestes o fòrums que estimulin la seva intervenció.
  • Instagram és una xarxa social que es focalitza en el sentit visual, possibilitant que l’empresari llueixi els seus productes o serveis amb fotografies d’alta qualitat. Una altra virtut és la immediatesa ja que permet que els usuaris puguin interactuar de manera instantània i ràpida.
  • Twitterés el “microblogging” on es comparteixen continguts professionals i s’intercanvien enllaços gràcies als “hashtags”. Els usuaris a Twitter segueixen perfils d’empreses en busca d’alguna cosa més que només promocions. També tenen molt a dir i és per això que cal estar al dia per tenir una comunicació efectiva amb els seguidors de la pàgina.
  • Google Plus té l’avantatge de que els seus continguts són registrats pel conegut buscador de Google i a més a més, compta amb la integració d’altres eines com Gmail, Google Docs, Google Analytics… Els perfils, pàgines i continguts a Google+ condueixen a un millor posicionament SEO, és a dir, una optimització dels motors de cerca per tal de millorar la visibilitat del lloc web.
  • Linkedinés la xarxa social professional per excel·lència, la qual és molt útil per establir relacions “business to business”, així com intercanviar idees, trobar oportunitats o treballadors per a convertir-se en una empresa més productiva.

Quina normativa regula la privacitat de les dades personals a Internet?

La privacitat de les nostres dades personals a Internet es regula principalment per dues normatives: el Reglament General de Protecció de Dades (UE) 2016/679 i la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic (LSSI).

Tenint en compte que el 25 de maig del 2016 va entrar en vigor el nou Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa referència al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, que entrarà en aplicació el proper 25 de maig del 2018 i que substituirà la normativa vigent, és aquesta la que estableix el règim jurídic aplicable al tractament de dades de caràcter personal i les condicions en les que s’han de recollir, tractar o cedir aquestes dades per no infringir els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans.

La LSSI determina les obligacions a complir en cas de tenir una pàgina web o una botiga online dirigides a protegir els drets dels consumidors; entre aquestes obligacions ens trobem amb les de redactar un Avís Legal, Política de Privacitat i Política de Cookies.

Com complir amb el RGPD a les xarxes socials?

Hem parlat d’alguns dels beneficis que suposa a l’empresa ser present a les xarxes socials, no obstant, cal tenir en compte que tot i que les mateixes xarxes socials tenen la seva pròpia política de privacitat, això no ens deixa a nosaltres a l’ampara de poder fer el que volem amb les dades que recollim a través d’aquestes.

L’empresa que utilitzi alguna de les xarxes socials existents, ha de tenir en compte certs punts com els que mencionem a continuació per a poder respectar amb la protecció i privacitat de les dades dels usuaris:

  • Cal incloure, a l’apartat d’informació del perfil de la xarxa social, un enllaç a la política de privacitat de la web corporativa de l’empresa.
  • No enviar sol·licituds o peticions d’amistat.
  • Recollir el consentiment dels interessats abans de publicar la seva imatge, que s’entendrà atorgat per l’interessat al fer-se “amic” o “seguidor” de la xarxa social de l’empresa.
  • No es poden importar dades personals a les xarxes socials.
  • Per poder incorporar en els seus sistemes, les dades personals dels seus seguidors en les xarxes socials, el Responsable del Tractament haurà de complir amb les exigències del RGPD.

El nostre despatx professional està especialitzat en l’àmbit de Protecció de Dades de les empreses, proporcionant un servei orientat a les necessitats de cada client, oferint la màxima garantia d’adequació a la normativa mitjançant la redacció de textos legals que cal incloure en relació a la pàgina web i les xarxes socials, així com les pautes necessàries per sol·licitar el consentiment dels usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.