Novetats d’Instagram per a la temporada 2022-2023

Comencem un nou curs amb novetats d’Instagram que poden ser el punt d’inflexió per a la teva estratègia de continguts.

 

Canvis en l’abast de la publicació d’Instagram

Si durant les darreres setmanes has notat que les teves publicacions no arriben al perfil volgut i que les mètriques van a menys, no et desesperis, és normal. La manera de consumir contingut ha canviat i, per tant, la manera de presentar-lo també ho ha de fer. Instagram, com qualsevol altra xarxa social, canvia les seves normes per tal que ens adaptem a nous formats o noves tendències de consum. I ara és el moment de fer-ho.

 

Els inicis d’Instagram

Per començar, cal recordar que aquesta aplicació va néixer com a una simple aplicació fotogràfica on els usuaris compartien imatges al seu cercle d’amistats. Des del 20 d’abril de 2012 fins avui dia tot ha canviat. Ha canviat la tecnologia, ha canviat la societat i han canviat els hàbits de consum. I, precisament, això és el que ha fet l’app.

 

Noves tendències: el reel és el rei

Una de les novetats d’Instagram per aquest curs és l’adaptació al vídeo. De fet, les darreres actualitzacions ja ens portaven cap aquest punt.

Els reels han tingut molt protagonisme i encara en tindran més. El motiu? Doncs, senzillament perquè és el format que més es consumeix. Els vídeos són molt més dinàmics que les imatges i es consumeixen durant més temps.

Els vídeos ens enganxen, demanen la nostra atenció i això és el que vol el consumidor i també Instagram, ja que així estem més temps dins l’aplicació. Per tant, hem d’oferir consum que atrapi al consumidor, que el captivi.

 

Com adaptar el teu contingut a Instagram?

Existeixen mil i una maneres per gaudir de la versatilitat i els beneficis del vídeo a Instagram. Per tant, l’adaptació del teu contingut a aquesta xarxa social vindrà definida pels valors i l’essència de la teva línia editorial. Només cal trobar que fórmula que més s’adapta a la identitat corporativa de l’empresa.

Això ens fa entreveure que, ara més que mai, hem de tenir clara quina és la nostra estratègia de contingut per tal de poder-la oferir en diversos formats.

 

Consells i tips per afrontar les novetats d’Instagram

Si vols aprofitar al màxim les possibilitats que ens ofereix aquesta xarxa social, apunta’t les següents recomanacions:

  • Aprofita contingut que sigui adaptable a reels. Ara pots fer vídeos de fins a 90 segons.
  • Confia en els vídeos curts. De fet, la xarxa els prioritza.
  • Importa la teva música des del rodet.
  • Afegeix stickers i contingut visual.
  • Atrapa l’usuari durant els 3 primers segons.
  • Activa els subtítols.
  • Utilitza imatge en moviment i imatge estàtica. Si el teu contingut es basa en fotos, crea un vídeo musicat amb la imatge i text.
  • Cuida els stories, encara són molt importants.
  • Aprèn a sintetitzar.
  • Crea i personalitza el teu avatar.

Així doncs, aquests són alguns dels consells que pots aplicar a la teva estratègia si veus que el consum del teu feed baixa. El vídeo és el rei i pot ser el teu aliat si utilitzes correctament els stories i els reels. Recorda que el contingut es pot disposar de moltes maneres, només cal saber com aprofitar-ne tots els formats.

 

El futur: Market Place per creadors

Les darreres notícies diuen que està a punt d’arribar el nou market place per creadors. Un espaiper posar en contacte creadors de contigut, agències i marques amb la finalitat de potenciar tot allò que es comunica a la xarxa.

 

T’ajudem?

Si creus que necessites ajuda en la planificació i l’adaptació de la teva estratègia a xarxes socials per tal d’adaptar-la a les novetats d’Instagram, confia en nosaltres.

Els nostres assessors en comunicació adaptaran les teves necessitats al que el mercat social demana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.