Blog

Assessoria integral amb experiència contrastada

Enviament massiu de missatges que suplanten a Correos

Enviament massiu de missatges que suplanten a Correos

S’ha detectat una campanya d’enviament de missatges de text a mòbils que suplanten la identitat de Correos. L’objectiu és redirigir a la víctima a una pàgina falsa (phishing) que simula se la de Correus on sol·liciten efectuar un pagament mínim de 1€, introduint les seves dades personals i les de la targeta de crèdit en un formulari.

Recursos Afectats: Qualsevol usuari que hagi rebut un SMS i hagi introduït les seves dades en el formulari de la pàgina falsa, on es reencamina a l’enllaç que apareix al SMS.

Solució: si has rebut un SMS d’aquestes característiques, has accedit a l’enllaç i has facilitat les teves dades personals i les de la teva targeta bancària, contacta com més aviat possible amb la teva entitat bancària per informar-la del que ha succeït.

Recomanacions de futur per evitar ser víctima de “Phishing”: no et fiïs del missatge de text d’usuaris desconeguts o que no hagis sol·licitat, elimina’ls directament. No contestis mai en cap cas aquest tipus de missatges. Tingues sempre actualitzat el sistema operatiu i antivirus del teu dispositiu. Comprova que l’antivirus està actiu.

Per accedir a Correus, fes-ho a través de la seva URL correos.es.

En cas de dubte, ens pots consultar directament al telèfon 972 206 350, Departament Protecció de Dades, o al correu info@llealtulsa.com.

Deixa un comentari