Blog

Assessoria integral amb experiència contrastada

Què comporta el teletreball?

Què comporta el teletreball?

Arran de les últimes notícies de risc de propagació del Coronavirus a Espanya, moltes empreses estan pensant en la possibilitat d’instaurar, si cal, el “teletreball” o treball dels seus empleats des de casa, en molts casos amb els dispositius i xarxes d’internet particulars.

Des del punt de vista del Compliment de la Legislació Vigent en Protecció de Dades, aquesta pràctica genera un risc molt significatiu que ha de ser prèviament avaluat per l’empresa.

Aquesta pràctica només es podria iniciar si el Risc ha estat prèviament avaluat, mitigat i si cal, comunicat als usuaris. Les mesures preventives que ha d’imposar l’empresa són del tot necessàries abans del seu inici.

La possibilitat de generar-se una “escletxa de seguretat” de la que s’hauria d’informar en el termini de 72h a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades és un Risc que ha de conèixer el treballador, com també el Protocol a seguir (Comunicació, terminis, àmbits…). Les Sancions que imposa l’Agència Espanyola de Protecció de dades a les empreses que no compleixen els protocols mínims de seguretat són molt abundants.

No cal dir que si l’empresa no té al dia la Implementació del Nou Reglament EU en Protecció de dades (2018) i compleix amb la LOPDGDD, està assumint un risc el qual es veurà incrementat amb la necessitat d’adopció de mesures urgents com pot ser-ho la necessitat de posar en pràctica el teletreball de forma urgent.

Lleal Tulsà Assessors estem per ajudar-vos a complir amb la legislació vigent. Truqueu-nos i us informarem.

Deixa un comentari