Blog

Assessoria integral amb experiència contrastada

Saps quins són els dispositius amb connexió a Internet més vulnerables?

Saps quins són els dispositius amb connexió a Internet més vulnerables?

Segons un estudi recent de la companyia de seguretat cibernètica SAM Seamless Network, als domicilis europeus tenim una mitjana de 14 dispositius connectats a la xarxa (smartphones, televisors intel·ligents, electrodomèstics de cuina, l’aspiradora intel·ligent, la impressora, les consoles infantils…), però són les càmeres de seguretat els dispositius més piratejats. Els models més econòmics, que solen ser els més adquirits al mercat, són els més vulnerables, seguits de les impressores, els televisors intel·ligents i els telèfons IP.

Segons el mateix estudi, un dispositiu estandar és objectiu d’una mitjana de 5 atacs per dia, i normalment són a la mitja nit, que és quan estem menys atents als comportaments d’aquests dispositius.

Quants de nosaltres no hem deixat el mòbil als nostres fills per a que es baixin jocs aparentment innocents, o quants no tenim la impressora amb connexió WIFI, ens avisa de quan necessita tinta i fa sola la comanda. És en aquestes accions innocents i habituals, quan els hackers ens fan vulnerables.

No es tracta de posar por al cos, si no de ser conscients que com més tecnologia entrem a casa, més ens exposem als ciber-atacs.

Al departament de Protecció de Dades de Lleal & Tulsà Assessors, ens veiem obligats a preguntar-vos quan preparem i dissenyem la protecció de dades de les vostres empreses, si us emporteu dispositius de la feina a casa, i és que podem blindar la nostra empresa amb el millor sistema de ciber-seguretat que estigui al mercat, però hem de ser conscients, que els hackers saben on som més vulnerables, on baixem la guàrdia, i és al nostre entorn domèstic.

Una recomanació senzilla però que ens costa assumir, és no donar mai per comoditat una contrasenya de les que anomenem “toves”. I un error molt comú és fer-la servir per altres dispositius, a vegades per tots.

Truca’ns i t’ajudarem a protegir les teves dades i les dels teus, amb senzills consells per, si més no, no facilitar la tasca als “hackers”.

 

Deixa un comentari