Blog

Assessoria integral amb experiència contrastada

Si tens una PYME, tingues en compte aquestes 5 pràctiques dels hackers.

Si tens una PYME, tingues en compte aquestes 5 pràctiques dels hackers.

 

Les PYMES són un blanc fàcil pels “hackers” especialitzats. A diferència de les grans empreses, no compten amb mitjans adients ni professionals especialitzats per impedir vulnerabilitats dels ciberdelinqüents. Per aquest motiu, s’han convertit en el seu principal objectiu.

La plataforma de pagaments Clickpay recentment ha elaborat un informe de quines són les 5 principals tàctiques d’atac dels “hackers”.

  • Enginyeria social: Fan servir tècniques psicològiques que provoquen que l’empleat de la PYME origini una vulnerabilitat a l’empresa. El mètode més habitual és enviar un missatge al mòbil de l’empleat (que pot aconseguir fàcilment per les xarxes socials) fent-se passar per un proveïdor. Al obrir el missatge, permet l’accés al troyà1 que tindrà alhora accés a tota la informació de l’empresa.
  • Enviar una factura falsa que al descarregar-se intercepta totes les contrasenyes.
  • Connexió wifi: És un mètode molt senzill, quan no hi ha un sistema prou potent de seguretat
  • Instal·lació d’un codi a la Web de la PYME, perquè tothom que la visiti quedi infectat
  • Investigar a les xarxes socials dels empleats, en recerca de la resposta a les preguntes habituals de recuperació de la contrasenya, com per exemple, a quina ciutat vas néixer, o com es diu la teva mascota.

Alertem que si fa pocs anys hi havia detectats 4 o 5 “ransomware”, actualment n’hi ha detectats més de mil.

Els ciberdelinqüents, prefereixen molts petits atacs a planejar un gran atac a una gran empresa.

Des de Lleal Tulsà Assessors ens preocupem per la nostra seguretat i la dels nostres clients. No dubti a posar-se en contacte amb nosaltres, i el nostre equip expert en protecció de dades, l’informarà i assessorarà adequadament.

Deixa un comentari