Entren en vigor modificacions per autònoms pel 2018

S’ha notificat l’entrada en vigor de les modificacions per autònoms per aquest any, 2018.

El passat 25 d’octubre de 2017 es va publicar la Llei 6/2017 de 24 d’octubre, de reformes urgents del treball autònom. Moltes de les modificacions que es van publicar llavors han entrat en vigor a partir del dia 1 de gener de 2018.

En aquest post el que farem serà resumir els principals canvis que hi ha hagut en matèria d’autònoms.

Altes i baixes:

  • Les altes s’han de realitzar prèviament, des de 59 dies abans fins al mateix dia.
  • Les baixes es poden presentar des de 59 dies abans a 3 dies després del fet causant.

Efectes de l’alta i la baixa

  • Fins a tres altes i tres baixes, dins del mateix any natural, tindran efectes de cotització el dia del fet causant, és a dir, cotitzarem pels dies d’alta no pel mes sencer com fins ara succeïa.
  • Les altes i baixes fora de termini tindran efectes a l’inici i al final de mes.

Canvis de base de cotització:

S’amplien els períodes en el que es pot sol·licitar canvis de base de cotització i els efectes d’aquests.

TERMINISEFECTES
De l’1 de gener al 31 de marçA partir de l’1 d’abril
De l’1 d’abril a 30 de junyA partir de l’1 de juliol
De l’1 de juliol al 30 de setembreA partir de l’1 d’octubre
De l’1 d’octubre al 31 de desembreA partir de l’1 de gener (any seg.)

 

Bonificacions i reduccions

En el post que vam fer el dia 16 d’octubre de 2015 “modificacions de la reducció de la quota dels autònoms” explicàvem les reduccions que hi havia en vigor i que ara en canviant en els següents termes:

  • Treballadors autònoms: S’amplia de 6 a 12 mesos la duració del primer període del benefici. La quota d’autònoms serà de 50€ sempre que el treballador cotitzi per la base mínima. Si fos superior, la reducció serà del 80% de la quota de contingències comunes, inclosa la incapacitat temporal.

Es redueix de 5 a 2 anys el període durant el qual s’exigeix no haver estat en situació d’alta d’autònoms per tal de gaudir dels beneficis. En el supòsit que ja hagués gaudit dels beneficis de la “tarifa plana”, hauran de passar 3 anys.

Durant el període de maternitat, paternitat, adopció, risc durant l’embaràs els treballadors autònoms tindran una bonificació del 100% de la quota d’autònoms.

En el supòsit que un autònom hagi cessat de la seva activitat per maternitat, adopció, acolliment i tutela i tornin a desenvolupar una activitat per compte propi en els dos anys següents a la data del cessament, tindran dret a una bonificació en la qual la seva quota serà de 50 euros en els 12 primers mesos immediatament següents a la reincorporació al treball.

Domiciliació obligatòria

A partir de l’1 de gener de 2018 s’hauran d’efectuar el pagament de les quotes mitjançant domiciliació bancària, no es trauran documents en paper, excepte si es paga fora de termini i amb recàrrec.

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.