Quines novetats comporta per la regió sanitària passar a fase 3?

Som a punt d’entrar a la fase 3 de la desescalada.

Segons les últimes publicacions tant al BOE-A-2020-5469 com a l’ordre SND/458/2020 de 30 de maig de 2020, en aplicació de la fase 3 del Pla cap a la transició a una nova normalitat, cal tenir en compte tot un seguit de factors i normativa que es modifiquen pel fet d’entrar a una nova fase.

Pels establiments i locals comercials al detall, s’haurà de garantir un 50% de l’aforament sempre que es pugui assegurar una distància de dos metres entres cadascun dels clients. En cas contrari s’hauran de fer torns d’un sol client a l’establiment. En el cas dels centres comercials, es permet la seva obertura, sempre que es limiti a un 40% el seu aforament total, i que es respecti la mateixa condició pels seus petits comerços del 50% d’aforament. Tanmateix en termes d’higiene cal garantir la desinfecció, com a mínim, dos cops al dia, de taulells, poms de porta, telèfons, etc.

Per altra banda els establiments d’hostaleria i restauració, a partir de la fase 3, podran oferir servei de barra i de consum a dintre el local sempre que no es superi el 50% de l’aforament amb una distància de dos metres entre els clients o grup de clients. Tanmateix es permet oferir el servei de terrassa en un 75% del seu aforament respecte al que consti a la llicència municipal de l’any anterior. En els casos que sigui una llicència de nova concessió, o també, en els casos que els respectius ajuntaments hagin autoritzat una ampliació de l’aforament d’aquestes com a mesura excepcional, es permetrà un aforament de les terrasses igual de fins al 75%. Finalment cal destacar que amb aquesta nova fase es permet la reobertura d’espais comuns a hotels i allotjaments turístics, és a dir, es permet la reobertura de bars i restaurants, piscines, gimnasos i altres. En  el cas dels bars i restaurants de recintes hotelers hauran de respectar les mateixes condicions que el sector de la restauració i en el cas de la resta d’espais hauran d’assegurar un màxim del 50% de l’aforament d’aquests.

Per últim destacar que amb aquesta nova fase, s’eliminen definitivament les franges horàries i es permet la mobilitat interna, sense restriccions, a la regió sanitària en qüestió.

(L’autorització de la Generalitat de Catalunya que permet la mobilitat entre aquelles regions que es trobin en FASE 3 a partir del dia 15 de juny de 2020 encara no ha estat publicada).

 

Des de Lleal Tulsà seguim al teu costat per informar-te de tot el que faci falta.

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.