Prestació maternitat: exempció IRPF.

Prestació maternitat: exempció IRPF.

La recent sentència del Tribunal Suprem (TS) ha clarificat la polèmica judicial entorn a la tributació en l’IRPF. de la prestació per maternitat.
Aquesta sentència diu el següent:
“és doctrina legal que les prestacions públiques per maternitat que es cobren de la Seguretat Social estan exemptes de l’IRPF.”

Per tant, aquesta sentència atorga als contribuents el dret a sol·licitar la modificació de les declaracions de renda dels exercicis no prescrits. I, d’aquesta manera, recuperar els diners tributats per les prestacions de maternitat cobrades des de l’any 2014 fins a l’actualitat.

Per fer-ho, la manera més fàcil i senzilla de recuperar l’excés de tributació és presentar a l’AEAT una rectificació de l’autoliquidació de renda presentada i sol·licitar-ne la devolució posterior.

De tota manera, sembla ser que la pròpia AEAT, i a fi d’evitar possibles col·lapses, establirà un sistema més àgil i senzill per efectuar les devolucions a les persones afectades.

Des de Lleal Tulsà us en seguirem informant d’aquest i altres procediments que afectin a les quotitzacions o a les percepcions de maternitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.