El complement de maternitat de les pensions contributives és aplicable als pares

Fa mesos vam fer un escrit al nostre blog on interpretàvem que el complement de maternitat podia ésser aplicable també als pares amb dos o més fills, ja que l’article que ho regula infringeix la normativa europea. Tant és així que vam interposar la corresponent reclamació judicial que va ésser coneguda pel Jutjat Social núm. 3 de Girona, i aquest va presentar una qüestió prejudicial al Tribuna de Justícia de la Unió Europea que finalment ha dictat sentència reconeixent el complement de maternitat.

El complement de maternitat de les pensions contributives és aplicable als pares

La Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, dictada aquest 12 de desembre de 2019, exposa que l’art. 60 de la LGSS contravé el principi d’igualtat de tracte en matèria de seguretat social. Aquesta Sentència suposa que els pares amb dos o més fills hagin de percebre un augment de la seva prestació d’un màxim d’un 15% de les seves prestacions de jubilació, incapacitat o viudetat que hagin estat sol·licitades en posterioritat a l’1 de gener de 2016.

A més, des d’aquest despatx considerem que el reconeixement del complement de maternitat té efectes retroactius, és a dir, que s’ha de cobrar des de que es va reconèixer la prestació de jubilació, viudetat o incapacitat corresponent.

Fer constar el complement de maternitat que tindrà a tots els efectes naturalesa jurídica de pensió pública contributiva, consistirà en un import equivalent al resultat d’aplicar a la quantia inicial de les pensions de jubilació, incapacitat permanent i viudetat un percentatge determinat, que estarà en funció del número de fills segons la següent escala:

 • En el cas de 2 fills: 5 per cent.
 • En el cas de 3 fills: 10 per cent.
 • En el cas de 4 o més fills: 15 per cent.

Així doncs, si estàs interessat en rebre informació al respecte, no dubtis de posar-te en contacte amb el nostre despatx i resoldrem si estàs en situació de reclamar l’esmentat complement.

 

2 Comments

 • Rosa Bonastre Torné

  Em vaig jubilar anticipadament, l’agost de 2019, amb 45 anys de cotització sense que se m’hagues aplicat el complemento de maternitat.

  El meu marit al novembre de 2016, amb 64 anys i 44 de cotitzacio.

  Tenim 3 fills.

  Quines posibilítats tenim de reclamar el complement..?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.