L’INE (Institut Nacional d’Estadística) emprèn la primera fase de recopilació d’informació dels mòbils de milions de persones al territori Nacional

Com ens afectarà la recopilació d’informació dels mòbils?

Des d’ahir i durant els pròxims 3 dies, l’INE (Institut Nacional d’Estadística) emprèn la primera fase de recopilació d’informació dels mòbils de milions de persones al territori Nacional.

Aquesta acció només afectarà els usuaris de les companyies Movistar, Vodafone i Orange.

Com que no és una recopilació d’informació dels mòbils de dades de forma individualitzada, sinó que es tracta de dades estadístiques, en principi no es vulnera la legislació en Protecció de Dades. Ja que es tracta d’una operació anònima que no permet la identificació de l’usuari.

El dia 24 de novembre i el 25 de desembre es tornaran a recopilar dades. I, més endavant, finalitzarà amb la recopilació durant dos dies en els mesos d’estiu.

L’objectiu d’aquesta actuació de l’INE és conèixer amb finalitats estadístiques, la mobilitat i concentració de la població durant aquestes dates.

Els usuaris d’Orange que no s’hi vulguin acollir poden enviar una petició expressa a: orangeprotección.datos@orange.com.

Els usuaris de Vodafone, mitjançant la seva app Mi Vodafone, han d’accedir a la “pestanyeta” Mi Cuenta, Permisos i triar una opció que diu que no s’accepta la cessió de dades anonimitzades. La plataforma Lowi també té un sistema anàleg.

En canvi, els usuaris de Movistar no tenen cap més opció que la de posar el mòbil en mode Avió o directament desconnectar el mòbil.

Si teniu qualsevol dubte, l’atendrem al departament de Protecció de Dades de Lleal Tulsà Assessors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.