Som conscients de la importància de la protecció de dades?

La plataforma Survey Monkey ha realitzat un estudi de camp per conèixer com percep la població la importància de la normativa de la protecció de dades.

La conclusió de l’estudi demostra que la ciutadania està conscienciada de la gran importància que comporta el correcte compliment de la normativa de protecció de dades.

 

La importància de la protecció de dades

ELS CIUTADANS ESTAN PREOCUPATS PER LES SEVES DADES PERSONALS, i veuen positiva l’existència d’una legislació que protegeixi els seus drets, tanmateix, no són plenament conscients que hi ha moltes empreses que “mercadegen” amb les seves dades personals.

NO ES PERCEP TRANSPARÈNCIA EN ELS TRACTAMENTS DE DADES PERSONALS. El 57% de les persones enquestades indiquen que no serien clients d’una empresa que no compleix amb el RGPD, malgrat això, un 22% desconeix si l’empresa on treballa compleix amb el Reglament.

DONAR-SE DE BAIXA, LA GRAN PREOCUPACIÓ. La majoria d’enquestats contesten que si poguessin, es donarien de baixa de totes les comunicacions d’una empresa. Resulta important donar aquesta opció als clients, i els treballadors han de saber donar les explicacions adients per tal de respondre a la consulta de com fer-ho.

Un 70% afirma rebre comunicacions i formacions per part de l’empresa. Però més del 30% desconeix el protocol a seguir per tractar amb dades personals en el seu lloc de treball i un 50% desconeix les sancions a les quals s’enfrontaria l’empresa si no compleix el RGPD.

LA FIGURA DEL DELEGAT DE PROTECCIÓ DE DADES POT PASSAR DESAPARCEBUDA. El 53% dels enquestats desconeixen aquesta figura, i no saben si a l’empresa on treballen ha designat un DPO.

 

Altres dades clau

  • El 70% de les empreses comuniquen erròniament als seus empleats com tractar les dades personals dels seus clients.
  • El 57% dels enquestats indiquen que no serien clients d’una empresa que no compleixi amb el RGPD
  • El 22% desconeix si l’empresa en la qual treballa compleix amb el RGPD
  • El 50% dels enquestats no saben què és un Delegat de Protecció de Dades
  • El 30% desconeix el protocol a seguir per tractar amb dades personals en el seu lloc de treball
  • El 33% ha revisat i actualitzat el consentiment de tota la seva base de dades
  • El 64% de les empreses no s’ha digitalitzat pel compliment del RGPD

 

A Lleal Tulsà Assessors ajudarem als nostres clients a complir amb el RGPD d’una manera eficient. Per això proporcionarem el Segell de Compliment i Certificació dels tractaments. No dubtis a posar-te en contacte amb el nostre DEPARTAMENT DE PROTECCIÓ DE DADES al 972 206 350 o mireia@llealtulsa.com

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.