Ajudes de recolzament per la solvència empresarial i novetats en matèria tributària, Reial Decret 34/2020

Us informem sobre les ajudes de recolzament per la solvència empresarial. 

Avui s’ha publicat el Reial Decret 34/2020 que parla d’ajudes per la solvència empresarial  i novetats en matèria tributària

S’amplien els venciments de les ajudes de recolzament per la solvència empresarial i carència de les operacions de finançament a autònoms i empreses que han rebut aval públic canalitzat a través del Institut de Crèdit Oficial (ICO). S’ampliarà en un màxim de tres anys sempre i quan el venciment total de l’operació no superi els 8 anys des de la data inicial de formalització.

També s’amplia el període de carència en la amortització del principal en 12 mesos addicionals, sempre i quan afegint el període carència inicial no superi els 24 mesos.

La sol·licitud s’ha de efectuar abans del 15 de Maig de 2021

Els requisits per poder sol·licitar l’ampliació dels venciments del crèdits son les següents:

  • Que l’operació de finançament no estigui en mora (impagaments superiors a 90 dies)
  • Que el deutor no figuri en situació de morositat en els fitxers de la CIRBE
  • Que el deutor no estigui subjecte a un procediment concursal.

 

S’ha publicat en el mateix Reial Decret una reducció del tipus impositiu de l’IVA del 21% al 4% en la venta de mascaretes quirúrgiques d’un sol ús.

Recordatori en matèria tributaria (Ajornaments venciments 20 de Novembre)

Aquelles empreses i autònoms que en el primer trimestre del 2020 varen optar per l’ajornament que l’estat va oferir mitjançant el Reial Decret 7/2020, que consistia en un ajornament a 6 mesos dels quals els primers 4 eren sense interès. Us fem recordatori que el venciment serà el proper divendres dia 20 de Novembre. Els impostos que es podien ajornar amb aquest format era l’IVA (Model 303), les retencions a compte de l’IRPF (Models 111 i 115) i el pagament a compte de l’Impost Sobre Societats (Model 202).

 

Tens dubtes sobre aquesta línia d’ ajudes de recolzament per la solvència empresarial? Contacta amb nosaltres i t’ajudem.

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.