Blog

Assessoria integral amb experiència contrastada

Certificat Covid en bars, restaurants, residències i gimnasos

Certificat Covid en bars, restaurants, residències i gimnasos

En la lluita contra la pandèmia de la Covid-19, i vist que estan augmentant els índexs de contagis i la pressió hospitalària, el Govern de la Generalitat va aprovar ahir, dijous 25 de novembre, una sèrie de mesures sanitàries per intentar frenar aquest creixement.

 

Mesures i certificat Covid

Una de les mesures noves mesures, i que tenen una afectació directa a moltes empreses clientes del despatx, és la d’ampliar l’ús del certificat Covid, com ja es fa a les discoteques, a bars, restaurants, gimnasos, residències, teatres i concerts a partir d’aquest mateix divendres.
La resolució insta als responsables dels establiments que hauran de controlar que tothom que accedeixi al negoci disposar de passaport Covid. Des de la Generalitat, han habilitat la web https://verificacovid.gencat.cat/ per poder escanejar al codi QR, i veure la validesa del certificat.
D’aquesta mesura, en queden exclosos els treballadors dels mateixos establiments.
A banda de la mesura de l’ús del certificat Covid, la resolució fa esmena també a les mesures que continuen vigents. Com són l’ús obligatori de la mascareta en interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i als espais exteriors si no es pot mantenir la distància de seguretat. També continuen vigents mesures com la prohibició de menjar i beure al carrer entre la una i les sis del matí, així com vendre alcohol als supermercats entre les deu del vespre i les 6 del matí.

 

Certificat Covid

El certificat Covid és un document digital en PDF signat i amb codi QR que és escanejat a l’entrada dels recintes que el sol·licitin. El certificat es pot descarregar des de la web o aplicació mòbil de La Meva Salut de la Generalitat.
Aquest certificat té una caducitat, i dependrà en cada cas de la situació de cadascú, que poden ser les següents:

  1. Estar vacunat amb la pauta completa. En aquest cas, el document té una durada d’un any des de la data de l’última dosi.
  2. Haver superat la malaltia. Han de constar al sistema de Salut, una PCR positiva, i una negativa a posterior, per acreditar que has superat la malaltia. En aquest cas, la validesa del certificat serà de 180 dies des del primer positiu.
  3. Persones que s’han fet una prova i han donat negatiu. També es pot obtenir el certificat Covid si l’interessat s’ha fet un test d’antígens o una PCR en centres homologats per la Generalitat. En aquests casos, la validesa del certificat serà de 48 hores pels testos d’antígens i de 72 en el cas de la PCR.

Si tens dubtes sobre com aplicar aquesta nova mesura al teu negoci, contacta amb nosaltres. T’ajudarem i t’orientarem per fer-ho fàcil.

Deixa un comentari