Certificat Covid en bars, restaurants, residències i gimnasos

En la lluita contra la pandèmia de la Covid-19, i vist que estan augmentant els índexs de contagis i la pressió hospitalària, el Govern de la Generalitat va aprovar ahir, dijous 25 de novembre, una sèrie de mesures sanitàries per intentar frenar aquest creixement.

 

Mesures i certificat Covid

Una de les mesures noves mesures, i que tenen una afectació directa a moltes empreses clientes del despatx, és la d’ampliar l’ús del certificat Covid, com ja es fa a les discoteques, a bars, restaurants, gimnasos, residències, teatres i concerts a partir d’aquest mateix divendres.
La resolució insta als responsables dels establiments que hauran de controlar que tothom que accedeixi al negoci disposar de passaport Covid. Des de la Generalitat, han habilitat la web https://verificacovid.gencat.cat/ per poder escanejar al codi QR, i veure la validesa del certificat.
D’aquesta mesura, en queden exclosos els treballadors dels mateixos establiments.
A banda de la mesura de l’ús del certificat Covid, la resolució fa esmena també a les mesures que continuen vigents. Com són l’ús obligatori de la mascareta en interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i als espais exteriors si no es pot mantenir la distància de seguretat. També continuen vigents mesures com la prohibició de menjar i beure al carrer entre la una i les sis del matí, així com vendre alcohol als supermercats entre les deu del vespre i les 6 del matí.

 

Certificat Covid

El certificat Covid és un document digital en PDF signat i amb codi QR que és escanejat a l’entrada dels recintes que el sol·licitin. El certificat es pot descarregar des de la web o aplicació mòbil de La Meva Salut de la Generalitat.
Aquest certificat té una caducitat, i dependrà en cada cas de la situació de cadascú, que poden ser les següents:

 1. Estar vacunat amb la pauta completa. En aquest cas, el document té una durada d’un any des de la data de l’última dosi.
 2. Haver superat la malaltia. Han de constar al sistema de Salut, una PCR positiva, i una negativa a posterior, per acreditar que has superat la malaltia. En aquest cas, la validesa del certificat serà de 180 dies des del primer positiu.
 3. Persones que s’han fet una prova i han donat negatiu. També es pot obtenir el certificat Covid si l’interessat s’ha fet un test d’antígens o una PCR en centres homologats per la Generalitat. En aquests casos, la validesa del certificat serà de 48 hores pels testos d’antígens i de 72 en el cas de la PCR.

Si tens dubtes sobre com aplicar aquesta nova mesura al teu negoci, contacta amb nosaltres. T’ajudarem i t’orientarem per fer-ho fàcil.

1 Comment

 • Pilar Vicente Vara

  Bon dia,
  Referent a la resolució publicada al DOGC el dia 26/11/2021 RESOLUCIÓ SLT/3512/2021, de 25 de novembre, atesa la excepció prevista que es reprodueix a peu d’aquest missatge:

  tenim el subte si el bar que hi ha al nostre centre, al que poden accedir altres persones no treballadors, cal demanar certificat COVID a tothom que entri al bar?
  o en canvi,
  cal demanar aquest certificat només a les persones alienes al Centre de treball ?

  “…
  -14 Activitats d’hostaleria i restauració
  L’accés per part de les persones usuàries als locals i els establiments de restauració se subjecta a les condicions establertes en l’apartat 8 d’aquesta Resolució. S’exceptuen d’aquesta previsió els serveis de restauració dels centres de treball destinats a les persones treballadores, els serveis de restauració integrats en centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials per donar servei exclusivament a les persones que hi realitzen prestació laboral i a les persones que hi estan ingressades, els menjadors escolars, els serveis de restauració integrats en centres universitaris per donar servei exclusivament a les persones que hi realitzen prestació laboral i a l’estudiantat i els serveis de menjador de caràcter social, per a les persones usuàries del servei.
  En els establiments d’hostaleria i de restauració s’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. En els espais interiors es recomana el compliment de les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades indicades a l’annex 2.
  L’ús de la mascareta és obligatori mentre no s’està menjant o bevent.
  En els establiments a què fa referència aquest apartat no es pot dur a terme cap activitat de ball.
  Quan, amb subjecció a la normativa sectorial pròpia, en els establiments d’hostaleria i de restauració, inclosos els salons de banquets, es realitzin activitats en què hi hagi la possibilitat de ball, a aquestes activitats els són d’aplicació les condicions d’accés establertes a l’a artat 8 d’aquesta Resolució i a la resta de condicions d’exercici de l’activitat establertes a l’apartat 20.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.