Com canviar la titularitat d’un vehicle

Si has venut o comprat un vehicle amb matriculació, una de les condicions per completar l’operació és el canvi de titularitat d’un vehicle o la seva transferència. Un tràmit burocràtic senzill però que s’ha de tenir en compte, ja que si no es fa amb exactitud pots acabar essent objecte de frau.

A l’entrada d’avui et detallem els passos que has d’efectuar per canviar la titularitat d’un vehicle.

Com fer el canvi de la titularitat d’un vehicle

  1. Abonar l’impost de transmissions patrimonials (model 620) davant d’Hisenda, aportant tota la documentació anterior. L’import és el 7% del valor del contracte de la compravenda. Aquí Catalunya aquesta gestió també la pots tramitar a través d’internet.  
  2. Dirigeix-te a la teva seu de Direcció General de Tràfic (DGT) més propera: Per aportar la documentació i abonar les taxes entre 50 – 70€. Recomanem reservar hora a través d’internet.

Els documents necessaris per poder fer la tranferència de titular del vehicle

  • Permís de Circulació firmat en el revers pel venedor, amb reconeixement de la firma si no figura en la sol·licitud i targeta d’inspecció tècnica en vigor.
  • Rebut original i Fotocòpia de pagament de l’Impost sobre Vehicles de l’any en curs posat al cobrament.
  • Original del pagament o exempció de l’Impost sobre transmissions patrimonials (model 620).
  • Fotocòpia del DNI del venedor i del DNI original i fotocòpia del comprador.
  • Si és estranger: Document que acrediti la seva residència en l’Estat Espanyol, amb ressenya del municipi de residència. Permís de conducció espanyol i fotocòpia.

No hi ha una norma escrita al respecte de qui ha d’abonar aquestes gestions i es sol resoldre entre el comprador i venedor arribant a un acord que satisfaci ambdós parts. L’important és resoldre-ho a temps i de manera que els implicats puguin estar segurs que les gestions són legals i compleixen les normes vigents.

Aquest tipus de gestions solen semblar senzilles, però s’ha d’invertir temps. Si no disposes de temps, gestories com Lleal Tulsà t’ho executa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.