Eliminació de les deduccions per lloguer

Una de les novetats anunciades per a la declaració de la renda d’aquest any és l’eliminació de les deduccions per lloguer, afirmació que no és del tot correcta.

Des de l’última reforma fiscal, posada en marxa l’1 de gener de 2015, cal diferenciar entre els contractes signats abans i després d’aquesta data. Podran deduir-se el 10% del lloguer del tram estatal els inquilins que ja tributessin el lloguer el 2014, encara que en el cas dels propietaris, la reducció passa del 100% al 60% amb independència de l’edat de l’arrendatari, de la mateixa manera que si la signatura del contracte fos en data posterior a la de l’entrada en vigor de la reforma. Els inquilins que la signatura del contracte sigui posterior a aquesta data no tenen deduccions per lloguer en el tram estatal.

No obstant això, tots els inquilins, sigui quina sigui la data del seu contracte, poden optar a les deduccions que els corresponguin per tram autonòmic, en el cas de Catalunya, la deducció serà d’un 10%, en dependència de la seva edat, base imposable o altres requisits segons la Comunitat.

Els propietaris, excepte en comunitats amb normativa pròpia, es poden deduir les despeses derivades del lloguer (interessos de la hipoteca, despeses de manteniment, obres de millora i assegurança de la llar).

Davant tantes variables (edat, Comunitat Autònoma, base imposable, data del contracte…) recorda, els gestors administratius, com a professionals i experts en la matèria, estem facultats per elaborar i presentar les declaracions i gestionar tràmits en nom de tercers.
No et quedis amb cap dubte, contacta’ns.

[su_button url=”https://www.llealtulsa.com/contacte/” background=”#000000″ desc=”Contacte”]Contacte[/su_button]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.