Informació per autònoms: Tres articles interessants

Volem aprofindir amb el món de l’emprenedoria i els autònoms, per aixó, avui us deixem tres artices interessants amb informació per autònoms.

1. Diferents tipus d’autònoms.

Amb les mateixes regles per tots, però s’observen importants diferències amb el funcionament de l’activitat i fiscalitat, inclòs des de 2014, en alguns casos, també amb la cotització de la Seguretat Social.

En l’article que us compartim defineix els principals grups d’autònoms existents en funció de les característiques de l’activitat que realitzen.

Veure l’article aquí.

2. Com cotitzar a la seguretat social si ets autònom eventual

Hi ha molts treballadors que es senten reptats amb la idea de dirigir la seva pròpia empresa o alguns no tenen cap més opció al seu sector. Tots els inicis solen ser durs, i normalment no es compta amb una gran cartera de clients o projectes que puguin ajudar a fer front per pagar la quota d’autònom, l’IRPF i l’IVA. En aquest enllaç hi ha alguns recursos de com fer-ho possible.

Veure l’article aquí.

 

3. Què passa per cotitzar la base mínima

Quan es dóna d’alta a la Seguretat Social s’ha d’indicar el model de la qual és la base que es vol cotitzar. La gran majoria escullen la base mínima, que actualment, 2015 és a 884,40€ mensuals. L’elecció de la base de cotització és important, degut que en funció de la seva quantitat es calcula l’import de les prestacions d’incapacitat i pensió de jubilació.

Veure l’article aquí.

 

Si necessites més informació per autònoms, no ho dubtis, contacte amb nosaltres.

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.