Saps quins són els dispositius amb connexió a Internet més vulnerables?

Internet ens aporta molts avantages però cal tenir-ne cura i saber quins són els dispositius amb connexió a Internet més vulnerables.
Segons un estudi recent de la companyia de seguretat cibernètica SAM Seamless Network, als domicilis europeus tenim una mitjana de 14 dispositius connectats a la xarxa (smartphones, televisors intel·ligents, electrodomèstics de cuina, l’aspiradora intel·ligent, la impressora, les consoles infantils…), però són les càmeres de seguretat els dispositius més piratejats.

Dispositius amb connexió a Internet més vulnerables

Els models més econòmics, que solen ser els més adquirits al mercat, són els més vulnerables, seguits de les impressores, els televisors intel·ligents i els telèfons IP.

Segons el mateix estudi, un dispositiu estandar és objectiu d’una mitjana de 5 atacs per dia, i normalment són a la mitja nit, que és quan estem menys atents als comportaments d’aquests dispositius.

Quants de nosaltres no hem deixat el mòbil als nostres fills per a que es baixin jocs aparentment innocents, o quants no tenim la impressora amb connexió WIFI, ens avisa de quan necessita tinta i fa sola la comanda. És en aquestes accions innocents i habituals, quan els hackers ens fan vulnerables.

No es tracta de posar por al cos, si no de ser conscients que com més tecnologia entrem a casa, més ens exposem als ciber-atacs.

Al departament de Protecció de Dades de Lleal Tulsà Assessors, ens veiem obligats a preguntar-vos quan preparem i dissenyem la protecció de dades de les vostres empreses, si us emporteu dispositius de la feina a casa, i és que podem blindar la nostra empresa amb el millor sistema de ciber-seguretat que estigui al mercat, però hem de ser conscients, que els hackers saben on som més vulnerables, on baixem la guàrdia, i és al nostre entorn domèstic.

Una recomanació senzilla però que ens costa assumir, és no donar mai per comoditat una contrasenya de les que anomenem “toves”. I un error molt comú és fer-la servir per altres dispositius, a vegades per tots.

Truca’ns i t’ajudarem a protegir les teves dades i les dels teus, amb senzills consells per, si més no, no facilitar la tasca als “hackers”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.