És rendible invertir en pàrquings?

Invertir en pàrquings sol ser una de les accions més recurrent per a tot aquell perfil empresarial que vulgui ampliar els seus béns.
És habitual trobar-nos amb clients que, descontents de les rendibilitats que obtenen dels seus estalvis bancaris, ens demanen realitzar inversions en el sector immobiliari.

És rendible invertir en pàrquings?

Encara que s’ha de ser cautelós a l’hora d’invertir, cada vegada són més persones les que es decideixen a diversificar els seus diners en inversions que els atorguin beneficis a través del lloguer. Existeixen diversos actius molt interessants  com pot ser la compra d’un segon habitatge, d’un local o al que ens referirem en garatges i places d’aparcament. De fet, aquesta pràctica ha augmentat considerablement en els últims anys.

Aquest tipus de propietats, els garatges o places d’aparcament, porten aparellada una alta rendibilitat. Atraient aquells inversors que tenen menor capacitat econòmica o que no desitgen invertir molts estalvis.

Un factor que incideix en aquest tipus de finques, és el fet que, en aquests últims anys, ha anat augmentant la demanda de places de garatge. Pel fet que cada vegada existeixen més vehicles i menys espais on estacionar-los. En qualsevol localitat existeixen normatives municipals on es restringeix l’aparcament a les zones cèntriques, fet que provoca que les persones que necessitin usar cotxe en el seu dia a dia, requereixin tenir la tranquil·litat de poder fer-ho.

Tal circumstància està provocant que cada vegada resulti més difícil trobar una plaça a les àrees cèntriques. En el cas que hagis adquirit o pensis adquirir-ne una, saps que la rendibilitat serà molt major que en una altra zona de la ciutat, donada la demanda existent. Per tant, podràs sol·licitar una renda una mica superior per aquesta propietat. A més, si amb els anys vols vendre-la, saps que el valor tindrà més estabilitat i opció a plusvàlues.

Gestionar la compra d’un pàrquing

Òbviament, no tot són avantatges. Al realitzar la compra d’aquesta propietat hauràs d’assumir el pagament de despeses tals com l’impost de transmissions patrimonials (normalment un 10% sobre el preu de la compra), la quota de la comunitat de propietaris, l’impost de béns immobles urbans (IBI), que faran reduir la rendibilitat neta.

Evidentment, l’import de la mateixa es trobarà d’acord amb la ubicació de la plaça. Per tant, encara que pugui semblar una opció atractiva, et recomanem que estudiïs molt bé si et resulta avantatjós tenint en compte aquests factors.

 

Si vols que t’assessorem sobre quina és la millor inversió, contacte amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.