Què comporta el teletreball?

A causa del risc de propagació del Coronavirus a Espanya, moltes empreses estan pensant en la possibilitat d’instaurar el teletreball.  Teletreballar o fer feina a distància serà una pràctica laboral nova i cal prendre mesures per fer-ho de forma segura. En molts casos aquesta manera de treballar es farà amb els dispositius i xarxes d’internet particulars i caldrà regular-ho.

Aquesta pràctica genera un risc molt significatiu que ha de ser prèviament avaluat per l’empresa. Com fer-ho ho estipula el Compliment de la Legislació Vigent en Protecció de Dades.

A més, aquesta pràctica només es podria iniciar si el Risc ha estat prèviament avaluat, mitigat i si cal, comunicat als usuaris. Les mesures preventives que ha d’imposar l’empresa són del tot necessàries abans del seu inici.

La possibilitat de generar-se una “escletxa de seguretat” de la que s’hauria d’informar en el termini de 72h a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades és un Risc que ha de conèixer el treballador, com també el Protocol a seguir (Comunicació, terminis, àmbits…). Les Sancions que imposa l’Agència Espanyola de Protecció de dades a les empreses que no compleixen els protocols mínims de seguretat són molt abundants.

A part, no cal dir que si l’empresa no té al dia la Implementació del Nou Reglament EU en Protecció de dades (2018) i compleix amb la LOPDGDD, està assumint un risc el qual es veurà incrementat amb la necessitat d’adopció de mesures urgents com pot ser-ho la necessitat de posar en pràctica el teletreball de forma urgent.

Lleal Tulsà Assessors estem per ajudar-vos a complir amb la legislació vigent. Truqueu-nos i us informarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.