OPINIÓ “Cinc consells bàsics per millorar la teva fotografia mòbil” – L’Econòmic

Laura Bergillos – Lleal Tulsà

És inevitable. No podem negar l’era de la imatge. Vivim en un moment en què, gràcies a les noves tecnologies, les imatges i les paraules viatgen i arriben amb la mateixa facilitat. El poder de persuasió de la imatge és ràpid i immediat. No requereix voluntat de lectura i l’impacte que genera també és instantani.

Però, què passa si vull dur a terme una estratègia de màrqueting i soc un negat per a la fotografia? Doncs, per sort, les noves tecnologies també acompanyen en aquesta falta d’habilitat i, avui dia, a Catalunya, són poques les persones que no duen una càmera amb relativament bones prestacions a la butxaca.

Per això, a continuació, et presentaré alguns consells molt bàsics per ajudar-te a millorar la fotografia mòbil per a les xarxes socials.

Comencem per l’essencial i el més elemental. Duem el mòbil a tot arreu i el deixem en qualsevol lloc; per tant, l’objectiu de la càmera s’embruta. Abans de fotografiar o gravar qualsevol vídeo, no t’oblidis de netejar l’objectiu de la càmera, ja que això farà desaparèixer la boira de les fotografies, augmentar la nitidesa de la imatge i facilitarà que l’enfocament automàtic faci bé la seva feina.

També és important mantenir l’horitzó anivellat per evitar que les imatges apareguin inclinades o desequilibrades. Això es pot fer mitjançant la línia d’horitzó o les guies de graella disponibles a la majoria de les aplicacions de la càmera dels mòbils.

Sabies que el teu mòbil deforma les fotos? Les càmeres mòbils són angulars, i això fa que puguin aconseguir grans obertures d’escena, però també genera deformacions òptiques que, usualment, no ens interessen. Com podem evitar-les? Molt fàcil. El mòbil, sempre paral·lel al pla del fons que estem fotografiant, no l’inclinis i mantén-lo pla al fons. Allunya’t d’allò que vulguis fotografiar, ja que com més a prop de l’objecte, més fàcil serà que deformem la fotografia.

 

Recorda que les imatges de la teva estratègia de comunicació també formen part de la teva identitat. Per tant, fer-les i compartir-les hauria de ser gratificant. Diverteix-te, experimenta, juga i investiga. Només a través de l’error podràs millorar les teves fotografies i així seran fidels a la teva imatge corporativa

 

També t’aconsello que t’allunyis del límits de l’enquadrament que et dona la pantalla del mòbil! Prova de fer-te una selfie, quadra’t al mig de la composició i mira’t. Ara mou-te cap a un dels extrems de l’enquadrament de la imatge. No, en realitat no ets així, la càmera del mòbil t’ha deformat. Aquesta deformació segur que també l’has experimentat en una foto grupal.

En realitat, no som tan lletjos sinó que hem escollit una posició dins de l’enquadrament de la imatge poc afavoridora. La pròxima vegada, intenta situar-te al centre de l’enquadrament de la fotografia.

Evita també utilitzar el zoom òptic de la càmera mòbil. Sempre és millor que facis una fotografia sense zoom i que després retallis allò que no t’interessa que aparegui. Tindrà més bona definició i alhora combatrem imatges amb excés de pixelació.

I, per acabar, relaxa’t i gaudeix de la fotografia! Com qualsevol habilitat, la pràctica, l’experimentació i l’anàlisi seran clau per fomentar la millora.

Recorda que les imatges de la teva estratègia de comunicació també formen part de la teva identitat. Per tant, fer-les i compartir-les hauria de ser gratificant. Diverteix-te, experimenta, juga i investiga. Només a través de l’error podràs millorar les teves fotografies i així seran fidels a la teva imatge corporativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.