Què és el SEO local?

El SEO local és un procés d’optimització del posicionament web d’un negoci basat en una ubicació específica.

Com ja sabem, Google rastreja la ubicació de l’usuari a través de la direcció IP des d’on es connecta. Així, i mitjançant la geolocalització del dispositiu, determina quins són els resultats més idonis per mostrar a l’usuari que ha fet una cerca basant-e en la seva ubicació.

 

Com funcionen els resultats de la cerca local de Google?

El resultat de les cerques es basen en dos parts:

  • Resultats de cerca orgànica. Feta a través de tota la web i on intervenen les tasques de SEO i SEM treballades per cada marca.
  • Paquet local. Resultat que identifica els perfils d’empresa de Google.

Per tant, treballar el SEO local implica optimitzar el rendiment de la web, per tal que les nostres URLS apareguin en primera posició, però, també, el perfil d’empresa de Google.

 

Com cuidar el SEO local a través del perfil d’empresa de Google?

El perfil d’empresa de Google, o també conegut com a Google Business Profile, proporciona una gran presència de marca a les empreses i institucions que hi son presents. Aquesta visibilitat es mostra a través del “planell (o plano) de coneixement”.

Aquest planell ofereix diverses formes d’interacció amb l’usuari per tal que aquests puguin contactar directament amb el negoci a partir dels resultats de cerca de Google.

Algunes de les opcions que ofereix aquesta funcionalitat hi ha la de reserves, sul·licitud de pressupostos, trucades o enviament de missatges directes.

I, el millor de tot, és que totes aquestes accions no només ofereixen una porta de contacte directe entre client i empresa, si no que també serveixen per cuidar el SEO local.

 

Factors que influeixen en el posicionament d’un perfil d’empresa

Google, com la resta d’espais socials, mai expliquen del cert quines són les normes de participació i convivència per tal de treure’n el millor rendiment. Però sí que ens donen algunes pistes que ens permeten jugar i entendre què volen de nosaltres.

  • Rellevància. Ens referim a rellevància quan volem parlar sobre el resultat de la cerca al directori local. Afegir una informació detallada i completa del negoci afavorirà que Google entengui millor el negoci i el pugui apropar als usuaris.
  • Distància. La distància entre la posició física de l’establiment i tu també importa. Triangular geolocalitzacions pot ajudar a obtenir millor resultat en la cerca. Cal tenir en compte que si un usuari no especifica la localització, Google li mostrarà els resultants calculant el què sap de la seva ubicació (ús a xarxes socials, localitzador activitat, últimes cerques, etc.)
  • Prominència. Fa referència al reconeixement del negoci. Allò que veiem com a puntuació. És important tenir bons comentaris i bones opinions per tal de millorar el posicionament.
  • Reconeixement. En aquest punt i intervenen diversos factors. En primer lloc allò que Google sap de nosaltres. És a dir, aquella informació que pot extreure, a partir de tercers, d’Internet. Això pot ser enllaços, articles, aparició a directoris, etc. Per tant, el SEO local ja ens diu que també és important cuidar els enllaços externs o els backlinks.

 

 

Vols optimitzar la teva pàgina de perfil d’empresa a Google?

Confia en nosaltres!

Podem gestionar la reputació de la teva presència digital seguint les regles del joc que Google marca. Ho farem analitzant tendències de cerca, opinions, puntuacions, localitzacions, novetats i notícies i tot el que sigui rellevant pel teu negoci local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.