Passos a seguir per fer una bona campanya de premsa

Fer una campanya de premsa és una part fonamental de qualsevol estratègia de màrqueting i comunicació. És important que la campanya sigui ben plantejada i executada per aconseguir els millors resultats i així, captar l’atenció dels mitjans de comunicació.

Expliquem els passos clau per fer una campanya de premsa eficaç i com proporcionar una bona atenció als mitjans.

 

Com fer una campanya de premsa efectiva?

La resposta a aquesta pregunta recau en treballar una estratègia de mitjans ben plantejada i executada per aconseguir els millors resultats i, així, captar l’atenció dels mitjans de comunicació.

A continuació detallem els passos clau a seguir per fer una campanya de premsa eficaç i com proporcionar una bona atenció als mitjans.

  • Definir l’objectiu: el primer pas per a una campanya de premsa efectiva és definir clarament l’objectiu de la campanya. Es tracta de comprendre què es vol aconseguir amb la campanya, el missatge a transmetre i definir els KPIs clau per avaluar-ne l’èxit.
  • Identificar els mitjans: un cop definida l’objectiu, cal identificar els mitjans de comunicació que millor s’adeqüen a la campanya. Es tracta d’identificar els mitjans que ens ajudaran a arribar al públic objectiu i que estan més disposats a difondre la informació.
  • Crear un press release: el press release, o nota de premsa, és un document que resumeix la informació clau de la campanya i que es distribueix als mitjans de comunicació. Cal crear un press release concís, informatiu i atractiu per cridar l’atenció dels periodistes i editors.
  • Preparar el material multimèdia: un altre element important d’una campanya de premsa és el material multimèdia, com ara imatges o vídeos. Aquest material ha de ser d’alta qualitat i estar relacionat amb la campanya.
  • Contactar amb els mitjans: és important establir una relació amb els mitjans de comunicació perquè siguin més receptius a les nostres campanyes. Cal contactar amb els periodistes i editors per explicar-los la campanya i animar-los a difondre-la.
  • Seguiment: finalment, és important fer un seguiment de la campanya per avaluar-ne l’èxit i prendre mesures per millorar la pròxima campanya.

 

La importància de l’atenció als mitjans

Per proporcionar una bona atenció als mitjans, és important ser receptius a les seves peticions, respondre a temps i proporcionar-los la informació que necessiten. També cal estar preparats per a les preguntes difícils i proporcionar-los recursos addicionals com ara imatges o entrevistes per fer més fàcil el seu treball.

 

Planificació, seguiment i atenció. Les claus de l’èxit

En conclusió, com fer una campanya efectiva requereix planificació, preparació i seguiment constant.

Cal comprendre els objectius, identificar els mitjans de comunicació, crear un press release concís i informatiu, preparar el material multimèdia, contactar amb els mitjans i fer un seguiment per avaluar-ne l’èxit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.