Declaració Renda 2023

El proper 3 d’abril s’inicia la campanya de presentació de la declaració de la Renda corresponent a l’exercici 2023 que enguany finalitzarà el dia 1 de juliol.

La declaració de la Renda és d’obligat compliment i presentació per una molt important part de la població del nostre país. A continuació detallem alguns aspectes destacats i generals que cal tenir en compte per aquest any.

Alguns punts a destacar

Com cada any, és important recordar quines persones estan obligades a presentar la declaració de la Renda. Per exemple, aquest any s’incrementa l’import a partir del qual la persona contribuent que  percebi rendiments del treball provinents de més d’un pagador està obligada a presentar la declaració. Fins ara el topall el marcaven els 14.000€ i, a partir d’aquest exercici, el mínim s’incrementa fins a 15.000€.
En canvi, per aquelles persones que només tenen un pagador l’import a partir del qual existeix l’obligació de presentar la declaració de la renda continuen sent 22.000€.
També tenen l’obligació de presentar la Renda les persones que compleixin algun dels següents requisits:

 • Si s’han obtingut ingressos superiors als 1.000 euros en el cas de rendiments de capital mobiliari i immobiliari, guanys patrimonials o rendiments d’activitats econòmiques.
 • Si s’han rebut subvencions o ajudes de més de 1.500 euros durant l’any fiscal.
 • Si es té dret a deduccions per a famílies nombroses, persones amb discapacitat o altres casos especials.
 • Si es percep l’Ingrés Mínim Vital.

 

Aspectes generals a destacar de la declació de la renda 2023 

Després d’una breu explicació d’algunes de les novetats, volem aprofundir més amb els aspectes generals a destacar.

 • És important recordar que totes aquelles persones que durant l’exercici 2023 s’hagin donat l’alta d’autònoms i hagin iniciat una activitat empresarial o professional estan obligades a presentar la declaració de la Renda encara que no hagin assolit els ingressos mínims abans mencionats. Això és degut al fet que a partir de 2023 va entrar en vigor el nou sistema de cotització per ingressos reals.
 • Criptomonedes: S’han de declarar totes les operacions efectuades en “criptomonedes” o similars, ja que tenen la consideració de guanys/pèrdues patrimonials.
 • Deduccions per eficiència energètica d’edificis: l’AEAT permet deduccions per obres de millora en l’eficiència energètica (diferents percentatges de deducció i topalls màxims):
  • a) obres destinades a la reducció de demanda de calefacció i refrigeració,
  • b) deducció per obres de millora en el consum d’energia primària
  • c) deducció per obres de rehabilitació energètica.
 • Adquisició de vehicles elèctrics per ús personal: en determinats casos es podrà deduir el 15% del valor d’adquisició.
 • Deduccions per a mares amb infants petits: Les mares amb fills menors de tres anys tenen dret a una deducció de 1.200 euros anuals, excepte en aquelles famílies que ja cobren el complement d’ajuda a la infància de l’ingrés mínim vital. El poden cobrar totes les dones des del 2015, tant si tenen feina com si estan a l’atur, independentment de si són casades o solteres. A més, també se’n poden beneficiar les parelles de progenitors homes amb fills adoptats, així com els pares i tutors en cas de mort de la mare o en cas que tinguin la custòdia exclusiva del fill.
 • Es manté el límit de 1.500€ anuals d’aportació màxima per deduir-se del pla de pensions individual.
 • Els donatius fets a ONGs es podran deduir entre el 10 i el 80% depenent de l’entitat i l’import aportat.
 • Les quotes d’afiliació a partits polítics i les quotes sindicals i de col·legis professionals tenen una deducció del 20%, limitant la quantitat a 600€ anuals en el primer cas i a 500€ anuals en el segon.
 • Estan exempts de tributació fins a 60.100€ dels rendiments obtinguts per treballar en empreses a l’estranger.

 

Consultes personalitzades.

Tens dubtes sobre la declaració renda 2023?

Si tens dubtes sobre com aquestes novetats poden afectar a la teva declaració, contacta amb nosaltres. Si busques una assessoria a Girona que tramiti la declaració de la renda, som els professionals que busques.

A més, us convidem a seguir-nos a les nostres xarxes socials per estar al dia de les últimes novetats en matèria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, etc. Estem aquí per ajudar-vos.

Si necessiteu assistència en la vostra declaració de la renda, no dubteu a contactar-nos. El nostre equip format per professionals experts en la matèria us oferiran el millor assessorament i us ajudaran en la realització i presentació de la Renda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.