Capitalització de l’atur

El pagament únic o la capitalització de l’atur el poden sol·licitar aquelles persones que es troben amb situació de l’atur i estan interessades amb iniciar el seu propi negoci. T’expliquem qui pot sol·licitar la capitalització, de modalitats i les novetats

Qui pot sol·licitar-ho?

Poden sol·licitar-ho tots els perceptors de la prestació contributiva per desocupació tots aquells que compleixin els següents requisits. No haver iniciat l’activitat econòmica ni estar d’alta de la Seguretat Social. Tenir pendent rebre, almenys, tres mensualitats. No haver-se beneficiat d’una altra capitalització de l’atur els últims 4 anys. Acreditar l’alta d’autònom estable o la incorporació com soci treballador d’una cooperativa, societat laboral o mercantil.

Quines modalitats de capitalització de l’atur poden optar els autònoms?

Pagament únic (60%): els que realitzin una inversió poden finançar-la fins a un màxim del 60% de la prestació per desocupació que resti per percebre. La resta s’anirà percebent mitjançant la compensació de quotes mensuals d’autònoms. Amb l’aprovació de les noves mesures de suport a l’autònom, s’espera que s’ampliï al 100%.

Pagaments mensuals: els que no realitzin una inversió podran destinar el 100% de la prestació amb la compensació de quotes mensuals d’autònoms.
Pagament únic per joves.

El 100% de la prestació en un pagament únic el poden sol·licitar els joves fins a 30 anys en el cas dels homes i fins als 35 anys en el cas de les dones. Des de fa aproximadament un mes la totalitat de la prestació de l’atur per persones majors de 30 anys també és possible. Tots els aturats majors de 30 anys podran destinar el 100% del pagament únic que els correspon a la inversió del seu negoci propi.
Pel que fa les persones amb una discapacitat major o igual al 33% també poden sol·licitar el 100% de la prestació contributiva en un pagament únic.

Finalment els socis de cooperatives i laborals sempre que s’incorporin de manera estable poden optar a un pagament únic de la quantitat a invertir com aportació del capital social. Si aquest import és inferior a la prestació a percebre, la resta es podrà compensar amb les quotes mensuals d’autònoms. També poden optar a sol·licitar el 100% de la prestació per compensar les quotes mensuals d’autònoms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.