El complement de maternitat de les pensions contributives és aplicable als pares?

Fa mesos vam comentar en un escrit al nostre blog, que el complement de maternitat de les pensions contributives podia ésser aplicable també als pares amb dos o més fills, ja que l’article que ho regula infringeix la normativa europea. Aquesta interpretació suposaria que els pares amb dos o més fills poguessin arribar a percebre un augment d’un màxim d’un 15% de les seves prestacions de jubilació, incapacitat o viudetat que hagin estat sol·licitades amb posterioritat a l’1 de gener de 2016.

El complement de maternitat de les pensions contributives és aplicable als pares

Com ja es va exposar, l’esmentada qüestió fou plantejada per aquest despatx als Tribunals i es va sol·licitar al Tribunal d’Instància que plantegés una qüestió prejudicial europea al Tribunal de Justícia de la Unió Europea on es qüestionés si l’art. 60 de la LGSS respecta la normativa europea.

Fa mesos que tal qüestió prejudicial fou presentada pel Jutjat Social núm. 3 de Girona al TJUE i el dijous dia 13 de juny de 2019, un advocat del despatx va comparèixer a l’acte de la vista celebrada al Tribunal de Luxemburg, a fi de defensar els interessos dels nostres clients.

En cas de prosperar l’acció interposada per aquest despatx, això podria suposar que els homes, igual que les dones, podrien sol·licitar l’esmentat complement i, fins i tot, es podria plantejar reclamar-lo en caràcter retroactiu, és a dir, a pensions concedides amb posterioritat a l’1 de gener de 2016 quan va entrar en vigor l’esmentat complement de maternitat.

Així doncs, si estàs interessat a rebre informació al respecte, no dubtis de posar-te en contacte amb el nostre despatx i resoldrem si estàs en situació de reclamar l’esmentat complement.

 

Si el teu cas compleix els requisits esmentats, contacta amb nosaltres per reclamar la part proporcional del teu complement.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.