L’IVA de l’electricitat al 10%

El Consell de Ministres extraordinari de dijous de 24 de juny de 2021 va aprovar un Real Decret Llei de mesures urgents per a reduir els impostos que s’apliquen al subministrament d’energia elèctrica. Amb aquesta mesura es rebaixa l’IVA de l’electricitat al 10%. I, en conseqüència, la factura de la llum de les llars i les empreses se’n veurà repercutida.

La reducció de l’IVA del 21% al 10% durarà fins a finals d’any per a tots els consumidors amb una potència contractada de fins a 10kW. Sempre que el preu mitjà mensual del mercat majorista de l’electricitat estigui per sobre dels 45 euros per megawat hora (MWh).

A part, també s’ha aprovat gravar amb el 10% de l’IVA a tots els consumidors vulnerables severs fins a finals d’any. Aquesta mesura és independent de la potència que tinguin contractada i del preu de mercat. Mentrestant se suspendrà el 7% de l’Impost sobre el Valor de la Producció d’Energia Elèctrica durant el tercer trimestre de 2021.
Aquesta última mesura ja es va prendre durant l’any 2018, també de forma temporal, durant sis mesos.

Vols que et calculem com aquesta mesura afectarà al teu negoci? Contacta amb nosaltres.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.