Principals estratègies de màrqueting pel 2023

Les estratègies de màrqueting són clau per dur a terme una comunicació eficaç que resolguin els objectius de negoci.

Però, per fer-ho, quines són les principals línies estratègiques que podem impartir?

Avui us volem parlar d’això: de les accions i estratègies digitals més importants a tenir en compte per treballar un pla de comunicació que permeti assolir els objectius de la marca.  Així com els punts de vista que ajudaran a plantejar millor una acció.

 

Principals estratègies de màrqueting pel 2023

  • Contingut d’interès i amb valor. Crear i compartir contingut amb el teu públic objectiu és clau per establir una relació recurrent i de llarga durada. Per aquest motiu aconsellem treballar un blog o un vlog (vídeo blog), on s’expliquin temes interessants i que captin l’atenció del consumidor. A més, recorda que l’estratègia de continguts es pot extrapolar a tots els canals de comunicació, tan digitals on tradicionals.
  • Experiència d’usuari. Oferir una experiència agradable, que es complementi amb el contingut ofert, i que animi a seguir navegant i consumint, és una altra de les claus de l’èxit d’una campanya digital. Cal acompanyar l’usuari en tots els processos. Treballar una bona experiència d’usuari et permetrà captar nous clients, augmentar la possibilitat de vendes, millorar la reputació o reduir despeses.
  • Impulsar i prioritzar la relació amb els usuaris. Cada cop més es fa més necessari dur a terme una comunicació més personal, que estableixi una relació amb el consumidor. Ens cal ser propers, sí, però també hem d’empatitzar amb el nostre públic i interessar-nos per les seves preocupacions, què pensen, què senten, què els fa emocionar… en definitiva, cal seguir una estratègia que ens apropi i ens faci connectar amb els valors dels buyer persona. Aquesta acció se la coneix com a Human-Centric Marketing.
  • Un cop hagis treballat els punts anteriors és el moment de crear accions de màrqueting de fidelització. Ofereix incentius, promocions, crea una comunitat o continguts exclusius per a ells. Aplica la recompensa que sigui més convenient per donar valor i allargar la vida del client actual. Algunes de les accions que podries fer, a part de les esmentades, haurien de servir per quadrar serveis. És a dir, intentar que els consumidors et repeteixin, et recomanin i vulguin provar altres dels serveis que ofereixes.

 

Altres accions comunicatives a considerar

Malgrat tot, existeixen altres estratègies de màrqueting que tampoc volem oblidar. Ja que la combinació d’una o més d’elles farà que la nostra comunicació sigui un èxit.

Recordem que les accions digitals pivoten i depenen, en gran part, del posicionament de la marca i dels continguts oferts. Per tant, no podem oblidar ni deixar de banda el SEO i el SEM.

El posicionament orgànic i la bona tria de paraules clau, o keywords, ha de ser el guió a seguir quan es prepari un contingut, sigui escrit o visual. Treballar correctament el SEO ajudarà a incrementar el volum de visites del teu espai web, ja que aquest contingut treballat estarà optimitzat en cercadors com Google o Bing. A més, també pots focalitzar-te en el públic local treballant el SEO local. I, en cas que aquesta tasca no sigui suficient o es vulgui impulsar, sempre es poden dur a terme accions de pagament que impactin directament al teu públic objectiu.

Per acabar, volem fer esment sobre l’estratègia de l’email màrqueting. La base de dades d’una empresa és una mina d’or. Suposa la clau d’entrada a l’atenció de l’usuari i cal saber-ho utilitzar. Una newsletter permet cuidar la relació que tens cap als teus clients, fidelitzar-los i allargar el seu ritme vital.

 

Ara que s’apropa el final d’any, ja has pensat en quina i com serà la teva estratègia de màrqueting pel pròxim 2023?

T’ajudem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.