Reclamacions Accionistes Banc Popular

Els accionistes afectats per la caiguda del Banc Popular podran reclamar fins el dia 6 de juny de 2020, excepte els accionistes que van invertir en l’ampliació de capital de l’any 2016, que podran reclamar fins els 6 de juny de 2021.

El dia 7 de juny de 2017 la JUR va ordenar la resolució del Banc Popular, que es va saldar amb la seva venda al Banc Santander per un euro i l’amortització a zero de totes les accions i deute subordinat, ocasionant un greu perjudici econòmic per a més de 300.000 inversors.

Actualment la majoria dels Tribunals de Justícia consideren que la informació comptable subministrada pel Banc Popular des de l’any 2012 no era correcta ni reflectia la seva situació econòmica real.

Per això, la justícia està donant la raó als accionistes que sol·liciten la devolució dels seus diners, perquè van invertir els seus estalvis amb la creença que invertien en una entitat solvent, quan en realitat no era així.

No obstant, cal diferenciar entre els accionistes que van adquirir accions en l’ampliació de capital del juny de 2016 i els que van comprar en el mercat secundari després de l’ampliació de capital.

Així, els primers podran reclamar el capital invertit fins el dia 6 de juny de 2021, mentre que els segons només podran reclamar la inversió efectuada fins el proper 6 de juny de 2020.

Aquesta diferencia es deguda a les diferents accions a interposar entre un i altre cas.

Mentre que els primers poden interposar l’acció de nul·litat per vici en el consentiment, amb un termini de caducitat de 4 anys des de que l’accionista va tenir coneixement que la informació subministrada pel Banc Popular no reflectia la imatge fidel de l’entitat, és a dir, el 6 de juny de 2021, els segons, només disposen de l’acció d’indemnització de danys i perjudicis, amb un termini més restrictiu de tres anys, és a dir, fins el proper 6 de juny de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.