Drets laborals dels electors, membres de les taules i apoderats per les Eleccions del 20 de desembre al Congrés de Diputats i al Senat.

Davant la convocatòria d’unes noves eleccions, als treballadors se’ls desperta una pregunta: quins són els Drets laborals dels electors? Avui volem esclarir aquest punt.

Com ja sabeu, el 20 de desembre hi ha eleccions al Congrés de Diputats i al Senat. En el Diari Oficial de la Generalitat, el passat dia 26 de novembre es varen donar les instruccions en la Ordre EMO/346/2015, de 18/11, per facilitar la participació dels treballadors en les eleccions.

Drets laborals dels electors en unes eleccions

Els punts més destacables són:

-Els treballadors que el 20 de desembre hagin de treballar i el seu horari coincideix-hi totalment amb l’horari d’obertura dels col·legis electorals, tindran dret a un permís retribuït de 4 hores per què puguin anar a votar.

– Si la coincidència fos com a màxim de 2 hores no caldria donar cap permís.

– Si la coincidència fos de més de 2 hores i menys de 4, el permís que s’hauria de donar és de 2 hores.

– Pel que fa als treballadors que el diumenge 20 haguessin de treballar a temps parcial, el temps de permís serà proporcional a la seva jornada reduïda en cas que coincidís totalment o parcialment amb l’horari d’obertura dels col·legis electorals.

– Els membres de mesa electoral i els interventors, tindran dret a un permís retribuït corresponent a tota la jornada del diumenge (sols en el cas que haguessin de treballar el diumenge) i, en tot cas, de les cinc primeres hores de la jornada laboral del dilluns. Per poder rebre la retribució els treballadors hauran d’acreditar a la seva empresa la condició de membre de la mesa o d’interventor.

– Els apoderats que haguessin de treballar el diumenge tindran un permís retribuït durant la jornada completa del mateix diumenge.

 

Recordar-vos que oferim assessoria laboral en cas de tenir més dubtes. No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.