Drets civils i fonamentals de la UE. El cas català.

El cas català ha posat de manifest quins són els drets civils i fonamentals de la UE, sobre tot els dels seus ciutadans.

CIVIL AND FUNDAMENTAL RIGHTS IN THE UE. THE CATALAN CASE.

DRETS CIVILS I FONAMENTALS DE LA UE. EL CAS CATALÀ.

El dia 1 de Febrer d’enguany, una advocada de l’equip jurídic de Lleal Tulsà Assessors va assistir amb el vistiplau i alhora en representació del despatx a l’acte organitzat entre altres entitats pel Grup d’Advocats Voluntaris pel Dret de Defensa de Girona al Parlament Europeu a Brussel·les.

Aquest despatx ha denunciat l’actitud del tot repressiva de l’Estat Espanyol vers el qual considerem el Govern Legítim de Catalunya. Entre altres actes, i prèviament al que ara comentem, es va creure oportú donar el nostre suport i escalf més humà (mitjançant una carta signada per tots els treballadors del despatx) al Vice-President Oriol Junqueras, al Conseller Quim Forn, a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez a les seves respectives presons, donant-los ànims i alhora conjurant-nos a donar suport i participar en la mesura que estigui en les nostres mans a les actuacions que denunciïn a qualsevol instància les injustícies i actitud repressora de l’Estat Espanyol amb la col·laboració de part del sistema judicial espanyol.

Així doncs, un grup de 10 advocats gironins, amb el suport de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona i acompanyats per víctimes dels col·legis electorals Col·legi Verd de Girona, Pavelló esportiu de Sant Julià de Ramis i Ajuntament d’Aiguaviva, vàrem participar com a ponents a l’acte que va tenir lloc dins el Parlament Europeu, amb l’assistència de diversos eurodiputats catalans i d’altres estats que es van mostrar interessats en la seva participació en el que és el primer acte en aquesta seu de denúncia contra l’actitud repressora de l’Estat Espanyol i la violència exercida per les forces de seguretat de l’Estat, especialment Guàrdia Civil i Policia Nacional contra la multitud de votants que pretenien el dia 1-O exercir el dret fonamental de vot.

Es va elaborar un dossier explicant la situació de fets l’1-O, components jurídics, judicials i socials, acompanyat d’un extracte de la querella que s’ha presentat contra els responsables de l’1-O denunciant la violència exercida contra la població. Aquesta querella, en la que bàsicament es denuncien delictes de lesions i tortures, ha tingut el suport de l’Ajuntament de Girona, Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Ajuntament d’Aiguaviva.

Es va tenir l’oportunitat de visionar el vídeo sobre els fets de l’1-O que s’havia retransmès per TV3 (amb la presència del Sr. Lluís Arcarazo director del documental) i alhora un vídeo dels fets del Col·legi Verd, realitzat per Ester Bertran, periodista i col·laboradora de TV3 a Girona.

Es va posar de relleu, que no es tracta de fets de violència institucional com un episodi més, sinó que estem davant d’una repressió estatal i policial per motius ideològics.

Aquest acte ha estat titllat per premsa nacional com un ultratge a l’Estat Espanyol, més quan vàrem tenir l’honor que hi assistís la Molt Honorable Consellera Sra. Clara Ponsatí, i al sopar previ, ens va voler acompanyar la Molt Honorable Consellera Sra. Meritxell Serret en mostra del seu suport.

La qualitat dels ponents (entre els quals destaquen el Sr. Alfred-Maurice De Zayas, advocat nord-americà expert en Drets Humans que va pertànyer com expert independent al Consell de Drets Humans de l’ONU i al Comitè de Drets Humans a les Nacions Unides, la Sra. Jessica Simor, advocada anglesa especialista en dret públic internacional i en defensa dels drets humans de la UE, el Sr. François Tulkens, advocat belga expert en dret penal i ex-jutge de la Cort Europea de Drets Humans i Vice-President de la Cort, el Sr. Lluís Arcarazo director del documental 1-O i l’Advocat Sr. Albert Carreras, portaveu del Grup D’advocats Voluntaris pel Dret de Defensa de Girona) i la valentia i claredat amb la qual van condemnar l’actuació repressora de l’Estat Espanyol, tot fonamentant-ho jurídicament i alhora mostrant la seva sorpresa a la inactivitat fins ara de la UE, va despertar l’interès de molts eurodiputats i sens dubte, s’ha de considerar un inici a un seguit d’actes en el mateix sentit i d’idèntica transcendència que s’hauran d’anar celebrant periòdicament per “obrir els ulls” i guanyar suports internacionals a la via pacífica, jurídica i totalment legítima del Procés.

L’equip jurídic de Lleal Tulsà segueix de prop aquest i altres casos. Si vols assessorament jurídic, contacta amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ASSESSORAMENT INTEGRAL
PER A PARTICULARS I EMPRESES

Lleal Tulsà Assessors

Gestoria i assessoria fiscal, laboral, jurídica, estrangeria, administrativa, immobiliària, protecció de dades per a empreses, autònoms i particulars.